Gyerekszandál, HERMES sötétkék, MEMO

A MEMO Hermes – közepesen magasszárú – modell azoknak a gyermekeknek ideális viselet, akiknél a MEMO cipők diagnosztikai talpa szürke szupinációs vagy narancssárga bokasüllyedést korrigáló betétet jelez, esetleg saját talpbetétet hordanak. A közepesen magas szár valamint a MEMO cipőkre jellemző, a szandál belső oldalán hosszan előrevezetett kéreg együttesen erős támaszt ad az esetlegesen befelé dőlő bokának. A három tépőzárnak köszönhetően a lábbeli könnyen és gyorsan a lábfej formájához igazítható. A széles sávú, puha szivacsgallér segít megelőzni a láb felhorzsolódását.


A klasszikus szandálokra emlékeztető Hermes modellünket a sötétkék és a homokbarna színek uralják. A nubuk bőr szivacsgallér kivételével a teljes szandál színbőrből készült. A homokbarna varrások közül kiemelkedik a sarok körül elhelyezkedő piros színű varrás, mely visszafogottan hangsúlyozza a kompozíció egységességét.


Elérhető 30-38-as méretekben.


Képtalálat a következőre: „memo gyerekcipő”


A MEMO gyermekláb védelem rendszer részei:


  • maga a MEMO gyermekcipő és annak egyedülálló diagnosztikai járótalpa,
  • az esetlegesen szükséges korrekciós talpbetétek,
  • a MEMO torna.

A MEMO diagnosztikai talp 6 zónára van osztva. Ezeket a zónákat vékony gumiperem veszi körül, melyek a cipő viselése során elkezdenek kopni. A kopás helye és a lenti ábra alapján lehet felállítani a „diagnózist”: 

Egy-két hét rendszeres viselet elegendő ahhoz, hogy a diagnosztikai talp vékony peremének a kopása megmutassa, gyermeke aktuális járásképe optimális, vagy korrekciót igényel. A megfelelően kiválasztott talpbetét segítségével a járáskép rendeződik, a diagnosztikai talp 1-es zónájába helyeződik át a kopás. Hosszú távú eredmény elérése érdekében a betét használat mellett rendszeres játékos lábtornát javaslunk. A 4-5-6 zóna kopása esetén, illetve ha a betét használat mellett sem kezdődik meg az 1-es zóna kopása, gyermekével forduljon ortopéd szakorvoshoz vagy gyógytornászhoz!


1-es zóna : Optimális járáskép 

A járáskép megfelelő. A MEMO gyermekcipők használata elősegíti a láb egészséges fejlődését. A boka körüli izmok szabad mozgásának elősegítésére alacsony szárú modellek viselése javasolt (pl.: Jáspis, Zafír).


2-es zóna : Sarokcsont fokozott befelé dőlése 

A 2-es zóna elsődleges kopása a szupinációs (szürke) talpbetét használatát és a MEMO gyermekcipő rendszeres viseletét teszi szükségessé. A szupinációs talpbetét 2 heti használatával a kopás immáron az 1-es zónában kell, hogy jelentkezzen. Amennyiben a szupinációs talpbetét viselése közben a kopás a 2-es zónában folytatódik tovább, akkor a valgus korrekciós (narancssárga) talpbetét használatára lesz szükség. Amennyiben a kopás még így sem az 1-es zónában jelentkezik, kérjük konzultáljon az orvosával!


3-as zóna : Belboka fokozott befelé dőlése 

A 3-as zóna elsődleges kopása a valgus korrekciós (narancssárga) talpbetét használatát és a magasszárú MEMO gyermekcipő (pl: Helios, Viki) rendszeres viseletét teszi szükségessé. Amennyiben a kopás még a talpbetét használatával sem megfelelő, kérjük konzultáljon orvosával.


4-es zóna : Belboka fokozott befelé dőlése, a teljes belső talpél fokozott terhelése 

A 4-es zóna elsődleges kopása a valgus korrekciós (narancssárga) talpbetét használatát és a magasszárú MEMO gyermekcipő rendszeres viseletét teszi szükségessé. Kérjük ezen felül forduljon  gyermekével ortopéd szakorvoshoz, vagy gyógytornászhoz.


5-ös és 6-os zóna : Külső talpél fokozott terhelése 

Az 5-ös vagy 6-os zóna kopása a pronációs (bézs) talpbetét használatát és a MEMO gyermekcipők rendszeres viseletét teszi szükségessé. Kérjük, mindenképpen kérje ki szakorvos, vagy gyógytornász véleményét. Ezeket a deformitásokat rendszeresen ellenőriztetni kell szakemberrel.


A MEMO cipők tulajdonságai:


A MEMO figyel gyermekeink lábának egészséges fejlődésére

A MEMO kiemelten jó minőségű gyermek lábbeli, a gyerkőcöknek legmegfelelőbb természetes anyagokból, klasszikus stílusban készülnek. A termékcsalád egyedülálló tulajdonsága a talpon található diagnosztikai rendszer. Szakemberek több éves körültekintő kutatás során felismerték, hogy a MEMO cipőkben is alkalmazott szerkezeti és összeszerelési technológia, hatékony módszer a leggyakrabban előforduló testtartási problémák megelőzésére és kezelésére.

Ellenőrzi a talp állapotát
A cipőtalpon található egyedi diagnosztikai rendszert a gyermektalp állapotának ellenőrzésére fejlesztették ki. Segítségével folyamatosan figyelemmel kísérhető a gyermek talpának fejlődése, és az esetleges problémákra az azonnal reakció is lehetséges.


Korrigálja a meglévő lábpanaszokat
A MEMO cipők korrekciós jellegét a talpbetétek és a beépített Thomas sarok adja, mely egy belső oldali beépített 3mm-es szupinációval rendelkező sarokkialakítás.
A gyermek részére a megfelelő talpbetét kiválasztását a szülő otthon is elvégezheti a termékkel járó MEMO használati utasítás és az orvos javaslata alapján.


Maximális kényelmet nyújt a lábnak
A MEMO lábbelik csak a legmagasabb minőségű anyagokból készülnek. A cipő külső és belső része puha kecskebőrből készül, mely tökéletesen idomul a gyermekek lábához, ezáltal a cipő viselése kényelmes. A természetes nedvszívó anyagoknak köszönhetően a cipő szellőzik és így megelőzi a lábizzadást. 


Megelőzi a lábpanaszokat
A speciális, úgynevezett V-tech összeszerelési technológia alapja a cipőgyártási folyamat közben megfelelően behelyezett fedőtalp, mely ezáltal biztosítja a szimmetria tengelyek megőrzését a kész lábbeliben. Ezek, a jellemzően kemény kéreggel és magasabb szárú cipők segítik a láb megfelelő fejlődését és tartják járás közben a gyermek bokáját.


Szakértők által ajánlott
A MEMO cipőket ajánlja a lengyelországi Egészséges Gyermekekért Központ
A MEMO rendszer különdíjat kapott a XIII. Rehabilitációs Eszközök Kiállításán a Prevenciós kategóriában.
A MEMO rendszert regisztrálták a Gyógyszerek, Orvosi Eszközök és Biocid Termékek Hivatalának nyilvántartásában.
Segítség a méretválasztáshoz:

http://www.memoinfo.hu/cipomeret-valasztasTovábbi információ a http://www.memoinfo.hu oldalon található.

Cipők
Bélés-
Belső szupinációvan, 3 mm
Belső talpbőr, passzív alátámasztás (boltozat emelés) nélkül
Cipőbelső anyagabőr
Diagnosztikai talpvan
Felsőrész anyaganubuk bőr, dekoratív színbőr és nubuk elemekkel
Fiú/Lány/UnisexFiú
Járótalprugalmas, csúszásgátló gumi, szürke
Lábbeli típusnyitott orrú szandál
Orrkoptató-
Sarokbelső oldalon előrevezetett
Sarokkéregerős, hosszan előrevezetett
Szár magasságközepes
Szivacsgallérvan, puha
Tépőzár3 db
Vízállóságnem vízálló

Írjon véleményt a termékről

Megjegyzés: HTML használata nem engedélyezett!
    Rossz           Jó

Gyerekszandál, HERMES sötétkék, MEMO

  • Cikkszám: CI.15182.KX
  • Elérhető: Általában raktáron
  • 13,900 Ft

Lehetséges választások

Az Állati Jó kollekciónk magas szárú kiképzése a megfelelő pozícióban tartja a bokacsontot, így enyh..
13,990 Ft
Vidám, zárt cipő, tépőzárral, főként kültéri használatra. A közepesen magas szárú kiképzés a megfele..
15,900 Ft
A MEMO Zafír modellje valamennyi lábfejtípus számára megfelelő választás. A két tépőzáras, szupinált..
12,900 Ft
A MEMO Monaco – közepesen magasszárú – modell azoknak a gyermekeknek ideális viselet, akiknél a MEMO..
12,900 Ft
A MEMO Monaco – közepesen magasszárú – modell azoknak a gyermekeknek ideális viselet, akiknél a MEMO..
12,900 Ft
A MEMO Virtus modellje klasszikus, magasszárú, szupináló, három tépőzáras, nubuk bőr szandál, mely k..
12,900 Ft
A MEMO Zafír modellje valamennyi lábfejtípus számára megfelelő választás. A két tépőzáras, szupinált..
12,900 Ft
A MEMO Zafír modellje valamennyi lábfejtípus számára megfelelő választás. A két tépőzáras, szupinált..
12,900 Ft
A külső talpél fokozott terhelése esetén (MEMO diagnosztikai cipőtalp kopása az 5-ös és/vagy 6-os zó..
2,290 Ft
Sarokcsont befelé dőlése esetén (a MEMO diagnosztikai cipőtalp kopása a 2-es zónában jelentkezik); t..
2,290 Ft