Gyerekcipő, KOALA lila, MEMO

Az Állati Jó kollekciónk magas szárú kiképzése a megfelelő pozícióban tartja a bokacsontot, így enyhe bokasüllyedés (lúdtalp) esetén, akár korrekciós talpbetét nélkül is képes a gyermek  járásképét az optimális, 1-es zónában tartani. A magas szár miatt a puha szivacsgallér különösen  széles, így megakadályozza a gyermek bokája körüli felhorzsolódásokat. A három tépőzár  segítségével a lábbeli könnyen a lábfej formájához igazítható. Az Állati Jó kollekció darabjainak hátsó részén a névadó állat fejének ábrázolása található színbőr és nubuk bőr rátétekből.

A MEMO Kenguru gyermekcipő az Állati Jó kollekciónk fiúsabb, vagy akár uniszex darabja. Színösszeállítását tekintve a szürke, bézs és világos kék színek dominálnak, míg az achilles ín felett elhelyezkedő vidám állatfejet Kobi Levi nubuk bőrből álmodta meg.

 

Elérhető 22-26-os méretekben.

 

Kobi Levi egy világszínvonalú cipő designer, aki a MEMO gyermekcipők Állati Jó szandál kollekcióját is tervezte. Hordható műalkotásait megcsodálhattuk már Lady Gaga, Whoopi Goldberg, Fergie és más hírességek lábán is. Az olasz Vogue magazin szerint az általa tervezett cipőkre önálló művészi alkotásként is tekinthetünk.

És mit mondott Kobi Levi a MEMO új, Állati Jó  kollekciójáról?

„Nagyon örültem a felkérésnek, hogy gyerekek számára tervezzek cipőket! Az első pillanattól kezdve jó mókának tűnt a feladat, de amikor megtudtam, hogy a MEMO cipők járáskép ellenőrző és javító funkcióval is rendelkeznek, csak még inkább izgatott lettem. Láttam gyerekeket a cipő kreációimban bemutatókon és azt is, hogy mennyire érdeklik őket azok a minták, melyeket ők is megértenek és felismernek. Engem gyerekkoromban és még a mai napig is inspirálnak az állatok, ezért természetes volt számomra, hogy emlősök inspirálta szandálokat tervezzek. Remélem a gyerekek szeretni fogják.”

 

Képtalálat a következőre: „memo gyerekcipő”

 

A MEMO gyermekláb védelem rendszer részei:

 

 

  • maga a MEMO gyermekcipő és annak egyedülálló diagnosztikai járótalpa,
  • az esetlegesen szükséges korrekciós talpbetétek,
  • a MEMO torna.

 

A MEMO diagnosztikai talp 6 zónára van osztva. Ezeket a zónákat vékony gumiperem veszi körül, melyek a cipő viselése során elkezdenek kopni. A kopás helye és a lenti ábra alapján lehet felállítani a „diagnózist”: 

Egy-két hét rendszeres viselet elegendő ahhoz, hogy a diagnosztikai talp vékony peremének a kopása megmutassa, gyermeke aktuális járásképe optimális, vagy korrekciót igényel. A megfelelően kiválasztott talpbetét segítségével a járáskép rendeződik, a diagnosztikai talp 1-es zónájába helyeződik át a kopás. Hosszú távú eredmény elérése érdekében a betét használat mellett rendszeres játékos lábtornát javaslunk. A 4-5-6 zóna kopása esetén, illetve ha a betét használat mellett sem kezdődik meg az 1-es zóna kopása, gyermekével forduljon ortopéd szakorvoshoz vagy gyógytornászhoz!

 

1-es zóna : Optimális járáskép 

A járáskép megfelelő. A MEMO gyermekcipők használata elősegíti a láb egészséges fejlődését. A boka körüli izmok szabad mozgásának elősegítésére alacsony szárú modellek viselése javasolt (pl.: Jáspis, Zafír).

 

2-es zóna : Sarokcsont fokozott befelé dőlése 

A 2-es zóna elsődleges kopása a szupinációs (szürke) talpbetét használatát és a MEMO gyermekcipő rendszeres viseletét teszi szükségessé. A szupinációs talpbetét 2 heti használatával a kopás immáron az 1-es zónában kell, hogy jelentkezzen. Amennyiben a szupinációs talpbetét viselése közben a kopás a 2-es zónában folytatódik tovább, akkor a valgus korrekciós (narancssárga) talpbetét használatára lesz szükség. Amennyiben a kopás még így sem az 1-es zónában jelentkezik, kérjük konzultáljon az orvosával!

 

3-as zóna : Belboka fokozott befelé dőlése 

A 3-as zóna elsődleges kopása a valgus korrekciós (narancssárga) talpbetét használatát és a magasszárú MEMO gyermekcipő (pl: Helios, Viki) rendszeres viseletét teszi szükségessé. Amennyiben a kopás még a talpbetét használatával sem megfelelő, kérjük konzultáljon orvosával.

 

4-es zóna : Belboka fokozott befelé dőlése, a teljes belső talpél fokozott terhelése 

A 4-es zóna elsődleges kopása a valgus korrekciós (narancssárga) talpbetét használatát és a magasszárú MEMO gyermekcipő rendszeres viseletét teszi szükségessé. Kérjük ezen felül forduljon  gyermekével ortopéd szakorvoshoz, vagy gyógytornászhoz.

 

5-ös és 6-os zóna : Külső talpél fokozott terhelése 

 

Az 5-ös vagy 6-os zóna kopása a pronációs (bézs) talpbetét használatát és a MEMO gyermekcipők rendszeres viseletét teszi szükségessé. Kérjük, mindenképpen kérje ki szakorvos, vagy gyógytornász véleményét. Ezeket a deformitásokat rendszeresen ellenőriztetni kell szakemberrel.

 

A MEMO cipők tulajdonságai:

 

A MEMO figyel gyermekeink lábának egészséges fejlődésére

A MEMO kiemelten jó minőségű gyermek lábbeli, a gyerkőcöknek legmegfelelőbb természetes anyagokból, klasszikus stílusban készülnek. A termékcsalád egyedülálló tulajdonsága a talpon található diagnosztikai rendszer. Szakemberek több éves körültekintő kutatás során felismerték, hogy a MEMO cipőkben is alkalmazott szerkezeti és összeszerelési technológia, hatékony módszer a leggyakrabban előforduló testtartási problémák megelőzésére és kezelésére.

Ellenőrzi a talp állapotát
A cipőtalpon található egyedi diagnosztikai rendszert a gyermektalp állapotának ellenőrzésére fejlesztették ki. Segítségével folyamatosan figyelemmel kísérhető a gyermek talpának fejlődése, és az esetleges problémákra az azonnal reakció is lehetséges.

 

Korrigálja a meglévő lábpanaszokat
A MEMO cipők korrekciós jellegét a talpbetétek és a beépített Thomas sarok adja, mely egy belső oldali beépített 3mm-es szupinációval rendelkező sarokkialakítás.
A gyermek részére a megfelelő talpbetét kiválasztását a szülő otthon is elvégezheti a termékkel járó MEMO használati utasítás és az orvos javaslata alapján.

 

Maximális kényelmet nyújt a lábnak
A MEMO lábbelik csak a legmagasabb minőségű anyagokból készülnek. A cipő külső és belső része puha kecskebőrből készül, mely tökéletesen idomul a gyermekek lábához, ezáltal a cipő viselése kényelmes. A természetes nedvszívó anyagoknak köszönhetően a cipő szellőzik és így megelőzi a lábizzadást. 

 

Megelőzi a lábpanaszokat
A speciális, úgynevezett V-tech összeszerelési technológia alapja a cipőgyártási folyamat közben megfelelően behelyezett fedőtalp, mely ezáltal biztosítja a szimmetria tengelyek megőrzését a kész lábbeliben. Ezek, a jellemzően kemény kéreggel és magasabb szárú cipők segítik a láb megfelelő fejlődését és tartják járás közben a gyermek bokáját.

 

Szakértők által ajánlott
A MEMO cipőket ajánlja a lengyelországi Egészséges Gyermekekért Központ
A MEMO rendszer különdíjat kapott a XIII. Rehabilitációs Eszközök Kiállításán a Prevenciós kategóriában.
A MEMO rendszert regisztrálták a Gyógyszerek, Orvosi Eszközök és Biocid Termékek Hivatalának nyilvántartásában.

 

 

 

Segítség a méretválasztáshoz:

 

További információ a http://www.memoinfo.hu oldalon található.

Cipők
Belső szupinációvan, 3 mm
Belső talpbőr, passzív alátámasztás (boltozat emelés) nélkül
Cipőbelső anyagabőr
Diagnosztikai talpvan
Felsőrész anyagaszínbőr, dekoratív színbőr, textil szalag és nubuk bőr elemekkel
Fiú/Lány/UnisexLány
Járótalprugalmas, csúszásgátló gumi, világos-szürke
Lábbeli típusnyitott orrú szandál
Sarokbelső oldalon előrevezetett
Sarokkéregerős, hosszan előrevezetett
Szár magasságmagas
Szivacsgallérvan, puha
Tépőzár3 db
Vízállóságnem vízálló

Írjon véleményt a termékről

Megjegyzés: HTML használata nem engedélyezett!
    Rossz           Jó

Gyerekcipő, KOALA lila, MEMO

  • Cikkszám: TDDLR
  • Elérhető: Általában raktáron
  • 14,990 Ft

Lehetséges választások

kesz
A MEMO gyermekcipők egyik legsportosabb, zárt modellje a Polo. A két tépőz&aacu..
14,990 Ft
A MEMO gyermekcipők egyik legsportosabb, zárt modellje a Polo. A két tépőz&aacu..
14,990 Ft
A MEMO gyermekcipők egyik legsportosabb, zárt modellje a Polo. A két tépőz&aacu..
16,990 Ft
A MEMO Capri modellje két tépőzáras, alacsony szárú, szupin&aacut..
14,990 Ft
A MEMO Capri modellje két tépőzáras, alacsony szárú, szupin&aacut..
14,990 Ft
A MEMO Hermes – közepesen magasszárú – modell azoknak a gyermekeknek ..
15,990 Ft