Az infralámpa, az inhalálás és a párásítás jótékony hatásai

Írta babaadmin 2018/09/26 0 hozzászólás

Az infralámpa használatával, az inhalálással és a párásítással nagy jól kezelhető a megfázás, influenza, és az orrmelléküreg gyulladásai. Hatásukra leginkább az orrjáratok, és üregei tisztulnak. Az infralámpa, az inhalálás és a párásítás, nagyon jó kiegészítők lehetnek a megfázásokra, és megfázás okozta szövődményeknek a kezelésére.

 

Az inhalálás hatásai

 

Az inhalálás otthon nagyon könnyen alkalmazható kezelés, mely a forró víz páráját belélegezve hat. Egy tálkába forró vizet kell tölteni, a fejet felé hajtan, egy törölközővel lefedni, és jó mélyeket lélegezni, legalább 15 percig. Naponta kétszer-háromszor lehet ismételni. Ajánlott a használata torokgyulladásra, megfázásra, influenzára, hörghurutra, arcüreggyulladásra és fejfájásra. A vízbe illóolajokat is lehet tenni, mely enyhíti a fent említett betegségek tüneteit, ezek a citrom, eukaliptusz, gyömbér, kakukkfű, vagy borsmenta. Az inhalálás hatására felszakad a légutakat elzáró váladék, az orrjárat kitisztul.

 

Az infralámpa hatásai

 

Az infralámpa használatával felmelegszik a besugárzott terület szövete, és a meleg hatására felgyorsul a vérkeringés. Az intenzív vérkeringés több oxigént, tápanyagot továbbít a kezelt területre, ezzel felgyorsítva a gyógyulást. A lámpát egy nap háromszor 15 percig ajánlott használni, a szemet eltakarva. Leggyakrabban a fül-, orr-, és torokproblémák kezelésére alkalmazható.

 

A párásítás hatásai

 


Ma már elektromos párásítókat lehet kapni, melyek két félék lehetnek, a hideg és a meleg párásító. A különbség, hogy a meleg párásító felmelegíti a vizet, de ennek hátránya, hogy égési sérülést okozhat, és mint tűzveszélyes eszköz, gyerekeknél nem ajánlott alkalmazni. A készülék párát juttat a légkörbe, és a nedves levegő belégzése nedvesíti az orrjáratokat, hígítja a váladékot, ezért nagyon jól alkalmazható arcüreggyulladás kezelésére. Mielőtt készülék használatára kerül a sor, győződjön meg róla hogy tiszta és nem penészes.

 

 

 

 

 

Forrás: http://www.webbeteg.hu/cikkek/legzoszervi_betegseg/11741/az-infralampa-az-inhalalas-es-a-parasitas-jotekony-hatasai

Címkék: egészség

Hozzászólás írása