A leghasznosabb egészségügyi termékek

 

Van néhány olyan eszköz, amelyek kifejezetten hasznosak egészségügyi szempontból, főleg, ha kisbaba van a családban. Lássuk, hogy melyek ezek a termékek, és miért lehet nagy segítség, ha nekünk is van belőle az otthonunkban.

 

Akármennyire igyekszünk is, a betegségek időről időre újra megtalálnak bennünket. Nincs ez másként a kisgyermek esetében sem, az ő szervezetüknek is meg kell ismerkedni a különböző kórokozókkal, hogy később ki tudjon alakulni a megfelelő védelem. A babák esetében az első néhány tünet és betegség ijesztő lehet, ezért nem árt felkészülni a váratlan helyzetekre és beszerezni néhány olyan eszköz, amelyek segíthetnek ezekben az időszakokban. 

 

Lázmérő

A láz bármennyire is ijesztőnek tűnhet elsőre, valójában egy kifejezetten hasznos, öngyógyító folyamat. Számos olyan kutatás született már, amely bizonyítja, hogy ez a szervezet természetes reakciója, ezért sok esetben magától el is múlik. Ám mindenképpen fontos, hogy legyen otthon egy megfelelő minőségű hőmérő, aminek a segítségével ellenőrizni tudjuk a pici testhőmérsékletét. A láz egyébként igen gyakori tünet, főleg gyermekkorban az egyszerű fertőzéses betegségek gyakran így mutatkoznak meg. Bár kifejezetten kellemetlen hatásai lehetnek, mint például remegés, jó tudni, hogy a láz már annak a jele, hogy a szervezet felismerte a betolakodót és meg is kezdte a vele szembeni védekezést. Babák esetében mindenképpen érdemes olyan mérőeszköz választani, ami érintésmentesen alkalmazható és gyors, valamint pontos adatokat közvetít.

 

Orrszívó

Az orrszívó szintén egy nagyon hasznos eszköz, amely minden kisgyermekes családban jó szolgálatot tehet. Bár a gyerekek általában nem szokták szeretni, mégis kiemelten fontos, hiszen ez nagyban megkönnyíti az orrjáratok tisztántartását. Erre azért is van szükség, mert a csecsemők nem tudnak a szájukon keresztül lélegezni, csak az orruk segítségével. Az orrban felgyülemlett váladék pedig nemcsak a lélegzetvételt nehezítheti meg, hanem különböző betegségek, például fülgyulladás kialakulásának forrása is lehet. A termék kiválasztása során mindenképpen érdemes figyelembe venni az eszköz kialakítást, hogy egyfelől hatékony, másfelől pedig biztonságos és könnyen taszítható legyen.

 

Inhalátor

Az inhalátor leginkább az alsó- illetve felsőlégúti betegségek kezelésében nyújthat hatalmas segítséget. Maga a folyamat azért is hasznos, mert a célzott belégzés közben gyógyító szerek is bekerülnek a légutakba, amelyek gyorsabban fejtik ki hatásukat, mint a hagyományos társaik.  A termék kiválasztás során jó, ha figyelembe vesszük, hogy egyszerűen használható és könnyen tisztítható legyen. Ma már léteznek olyan típusúak is, amelyek nemcsak a gyerekek, hanem felnőttek számára is alkalmasak.

 

Forró vizes palack

A forró, illetve melegvizes terápia nagyon jól alkalmazható különböző testi tünetek kezelésére, hiszen nyugtató és fájdalomcsillapító hatása is van. A különböző alakú melegítő palackok többször is felhasználhatóak, ugyanis kialakításuknak köszönhetően csak a megfelelő hőmérsékletű vízzel kell feltölteni őket. Ennek az eszköznek nagy előnye, hogy hosszan és egyenlően oszlik el benne a hő, ám mindenképpen érdemes olyat választani, ami szivárgásmentes kialakítású, a balesetek elkerülése végett. A hőkezeléses eljárás kisbabák esetében jól alkalmazható például hasfájás kezelésére, hogy melegítse a kicsi pocakját, de ideális lehet akár babakocsiba is, egy kis plusz hőt adva ezzel egy hideg, téli séta alkalmával.